Gimimo diena ir kortos

Gimimo diena ir kortos

2013 m. gruodžio 29 d., sekmadienis

Sausio 1 dieną gimusių korta

Vadovo korta
PIKŲ KARALIAUS ASMENYBĖS APIBŪDINIMAS

Šios kortos dieną gimę žmonės gali tapti bet kokios pasirinktos veiklos srities specialistais. Jie paprastai pasiekia profesines aukštumas - nebent pasirinktų berniuko vaidmenį. Vis dėlto įdomu, jog didelė dalis pikų karalių vyrų tampa menininkais ar įsitraukia j pramogų verslą, todėl neišnaudoja visų savo galimybių.
Šios kortos moterys dažnai veikia kaip pikų damos. Taigi kaip ir pastarosioms, joms gresia įklimpti vidutinybėje. Net jei taip ir nenutiktų, veikdamos pikų damų lygiu, jos vis tiek nerealizuotų to, ką gali savo gimimo kortos „neatsižadėjęs" pikų karalius. Būdamas galingiausias iš karalių, jis sugeba pakelti milžiniškos atsakomybės naštą, daug tokių žmonių tapo didžiais vadovais. Ši galia pikų karalių aplanko tada, kai jis nori ir yra pasiryžęs prisiimti didžiulę atsakomybę, vadovauti kitiems. Kad pasižymėtų pasirinktoje srityje ir drauge parodytų visiems mums pavyzdį, jis turi siekti pastovumo.
Šiaip ar taip, pikų karalius yra paskutinė, taigi ir pati išmintingiausia bei galingiausia malkos korta. Jis vertina išmintį, mėgsta mokytis ir pasirengęs daryti bet ką, kad pelnytų trokštamą sėkmę bei pripažinimą. Pikų karaliai sugeba vadovauti pačioms didžiausioms organizacijoms, bet ne visada pasirenka tokią kryptį. Šie žmonės visiškai „pastovūs“, aplinkinių nuomonė jų beveik neveikia - jų valios jėga ir ryžtas nepalaužiami. Vis dėlto tos pačios savybės jiems sukelia sunkumų esminių gyvenimo pokyčių metu. Meilės reikalų atžvilgiu pikų karaliams apsispręsti nelengva, todėl jie neretai lieka nevedę.
Jie sumanūs ir ambicingi, labai retai pasiduoda tinguliui ar žemesniems polinkiams. Ir net jeigu pikų karalius nepasiekia karjeros aukštumų, galima neabejoti, kad jis išmintingas, doras ir kilnus. Deja, dažnas jų nėra patenkintas gyvenimu. Nepasitenkinimas gali kilti dėl pažangos troškimo, bet tai gali būti paprasčiausias pesimizmas. Pirmoji ne-pasitenkinimo rūšis - pozityvi, nes verčia tobulėti, o štai antroji tam trukdo. Nukreipę savo žvilgsnį vidun, į dvasinius dalykus, pikų karaliai nesunkiai suvokia subtiliausias visatos tiesas. Taigi juos galima vadinti fizinio ir dvasinio pasaulio valdovais. Pikų karalius gali daug kuo padėti žmonijai, jei tik savanoriškai prisiims atsakomybės naštą ir valdžios simbolį - karūną.

KAI KURIE PIKŲ KARALIAUS MEILĖS SANTYKIŲ YPATUMAI

Meilės reikaluose pikų karaliai susiduria su rimtais sunkumais. Visų pirma čia jie viską bando suvokti protu, antra, įvairūs pokyčiai jiems kelia nerimą ir nesaugumo jausmą. Sis nerimas gali daryti įtaką net jų seksualiniam gyvenimui. Be to, pagal karmą pikų karaliui lemta patirti partnerio išdavystę. Svarbiausia šiems žmonėms išmokti pamatyti partnerį tokį, koks jis yra, atsisakyti per stiprių emocinių prisirišimų prie jo. Turėdami omenyje jų valios jėgą, suprasime, kodėl jie retai kada arčiau prisileidžia kitą asmenį.
Pikų karaliaus Plutono korta čirvų septynakė liudija, jog viso jų gyvenimo uždavinys - nugalėti vienatvės ir išdavystės baimes. Tam tikrais gyvenimo tarpsniais pikų karaliui teks susidurti tai su viena, tai su kita iš jų. O pasekmės gali būti dvejopos - šie epizodai arba sustiprins neigiamas jų nuostatas apie meilę, arba įkvėps priimti iššūkį ir keisti savo vidų, drauge visiškai naujai pažvelgiant į meilės santykius.

RYŠIŲ TARP ASMENYBĖS KORTŲ BENDRYBĖS

Vis dėlto nusprendęs tuoktis, vyriškos lyties pikų karalius dažniausiai pasirenka kryžių arba čirvų rūšies moterį, nes joms jaučia stiprų fizinį potraukį. Moterys pikų karaliai, bendraudamos su čirvų rūšies vyrais, neišvengs sunkumų. Panašiai klostosi ir pirmųjų santykiai su kryžių rūšies moterimis. Nelengvi santykiai su moteriškos lyties pikų karaliais būgnų rūšies vyrams, nors jie vienas kitą traukia.

SUNKI PIKŲ KARALIAUS KARŪNA

Pikų karalius, kaip galingiausia malkos korta, turėtų sulaukti nepaprastos sėkmės, išsikovoti aukštą padėtį. Tačiau tikrovė kiek kitokia. Dauguma pikų karalių nepateisina tokių lūkesčių. Atidžiai nagrinėdami šios kortos dieną gimusių žmonių gyvenimus, pastebime tam tikrus dėsningumus, parodančius mums visiems, kokia nelengva našta yra didžiulė galia ir atsakomybė.
Didelė dalis pikų karalių tampa prekybininkais, menininkais, muzikantais, lošėjais ir panašiai. Iš esmės juos dažnai traukia pikų berniukams būdingas darbas. Šiuos žmones galima priskirti donžuano tipui. Jie domisi įvairiausiais dalykais, tačiau rimčiau neatsideda jokiai profesijai ar veiklai. Jie žaismingi ir romantiški. Tačiau nusprendęs vaidinti berniuko, o ne karaliaus vaidmenį, pikų karalius praranda svarią dalį įgimtos stiprybės. Knygoje „Šventieji simboliai" Florens Kempbel tvirtina, jog, prisiėmęs savo asmenybės kortos vaidmenį, žmogus dažnai tampa silpnesnis. Kadangi pikų karalius savo prigimtimi daug stipresnis už pikų berniuką, aptariamas atvejis puikiai iliustruoja tokį galios praradimą.
Savaime kyla klausimas: kodėl didžiulėmis galimybėmis apdovanotas !asmuo turėtų jas atmesti ir veikti žemesniu berniuko lygiu? Atsakyti į jį galima įvairiai. Pirmiausia atsiminkime, kad viskam yra savas laikas. Kai kurie pikų karaliai, sulaukę vyresnio amžiaus, randa, kaip panaudoti gimimo kortos privalumus. Galbūt pirma jiems reikia išgyventi šį tą panašaus į inkubacinį periodą, subręsti. Visai tikėtina, jog būtinas koks nors veiksnys, kuris sužadintų jų įgimtas galias. Aišku viena - karūną užsidėti pasiryžusiam pikų karaliui pečius iškart užgula atsakomybės našta. Ir daugeliui jų karūna - ne tiek garbės simbolis, kiek nelengvi įsipareigojimai bei suvaržyta laisvė.
Visų pikų karalių valdančiosios planetos korta - kryžių penkiaakė. Si korta garsėja rimtų įsipareigojimų tiek darbe, tiek meilėje vengimu. Taigi visiems pikų karaliams taip pat būdinga laisvo nuotykių ieškotojo dvasia. Atsakomybės samprata bet kokiai penkiaakei siejasi su asmeninės laisvės praradimu. Tai dar viena priežastis, dėl kurios pikų karalius nesiryžta priimti karūnos.
Bet tam pasiryžęs, jis paprastai pasiekia pasirinktos veiklos aukštumas. Tam jį skatina ne tiek pinigai, kiek troškimas nepriekaištingai įvaldyti pasirinktą veiklos rūšį ir noras vadovauti kitiems. Taigi svarbiausia jiems, priešingai nei būgnų rūšies atstovams, - pats darbas, o ne jo vaisiai. Tokios paskatos padeda pikų karaliui išties tapti savo srities meistru, ir gana dažnai jis atsiduria vadovo padėtyje. Jis - neprilygstamas mokytojas, o karūnos svoris tik išryškina jo nepaprastus sugebėjimus.

PIKŲ KARALIUS

GARSENYBIŲ GIMTADIENIAI
·         BETSY ROSS (1752 01 01), amerikiečių tautinė herojė
·         PAUL REVERE (1735 01 01), amerikiečių tautinis herojus
·         XAVIER CUGAT (1900 01 01), dirigentas
·         B. EDGAR HOOVER (1895 01 01), Federalinių tyrimų biuro vadovas
·         B. D. SALINGER (1919 01 01), rašytojas
·         DON NOVELLO (1943 01 01), komikas
·         FRANK LANGELLA (1940 01 01), aktorius
·         MILT JACKSON (1923 01 01), muzikantas
·         E. M. FORESTER (1879 01 01), rašytojas

766 - Ali al-Rida, Shia Imam (d. 818)
1431 - Alexander VI [Rodrigo Borgia], Spanish/Italian pope (1492-1503)
1449 - Lorenzo de 'Medici (The Magnificent), Florentine statesman (d. 1492)
1467 - Sigismund I, the old, king of Poland
1484 - Huldrych Zwingli, Swiss Protestant leader (d. 1531)
1504 - Caspar Cruciger, German church reformer
1511 - Henry, Duke of Cornwall (d. 1511)
1516 - Margaret Leijonhufvud, Queen of Gustav I of Sweden (d. 1551)
1520 - Franciscus Balduinus, [Francois Baudouin], lawyer
1557 - István Bocskay, Prince of Transylvania (d. 1606)
1600 - Friedrich Spanheim, Dutch theologian (d. 1649)
1614 - John Wilkins, English Bishop of Chester (d. 1672)
1618 - Bartolomé Esteban Murillo, Spain, Baroque artist [baptized]
1622 - Isaac Sweers, Dutch Admiral/general/Civil rights activist
1628 - Christoph Bernhard, German composer
1638 - Antoinette du Ligier de la Guard Deshoulieres, French poet/playwright
1638 - Emperor Go-Sai of Japan (d. 1685)
1648 - Elkanah Settle, English writer (d. 1724)
1652 - Johann Krieger, composer
1655 - Christian Thomasius, German jurist (d. 1728)
1684 - Arnold Drakenborch, Dutch classical scholar (d. 1748)
1697 - Johann Pfeiffer, composer
1704 - Soame Jenyns, English writer (d. 1787)
1709 - Johann H H Butz, German/Dutch organ builder
1711 - Franz Freiherr von der Trenck, Austrian soldier (d. 1749)
1714 - Kristijonas Donelaitis, Lutheran pastor, Lithuanian poet (The Seas)
1723 - Christian Friedrich Gregor, composer
1729 - Edmund Burke, British author (Philosophy & Inquiry) [NS=Jan 12]
1734 - John F E Acton, cruel premier of Naples
1735 - Paul Revere, silversmith/US patriot (British are coming)
1745 - "Mad" Anthony Wayne, general
1748 - Giovanni Furno, composer
1750 - Frederick Muhlenberg, American statesman (d. 1801)
Seamstress Credited with Creating the First American Flag Betsy RossSeamstress Credited with Creating the First American Flag Betsy Ross (1752) 1752 - Betsy Ross [Elizabeth Griscom], seamstress widely credited with making the first American flag
1764 - John Kinker, Dutch linguist/philosopher/poet (Minderjarige Zangster)
1767 - Maria Edgeworth, Anglo-Irish novelist (d. 1849)
1774 - André Marie Constant Duméril, French zoologist (d. 1860)
1777 - Micah Hawkins, composer
1779 - William Clowes, English printer (d. 1847)
1784 - William Beale, composer
1800 - Sydney Nelson, composer
1800 - Vaclav Horak, composer
1809 - John Pieter Heije, Dutch physician/writer/poet (Silver Fleet)
1814 - Hong Xiuquan, Chinese rebel (d. 1864)
1815 - Charles Renouvier, French philosopher (neocriticism)
1819 - Arthur Hugh Clough, poet, friend of Matthew Arnold
1819 - George Foster Shepley, Brigadier General (Union volunteers), died in 1878
1823 - Sándor Petőfi, Hungarian poet and revolutionary (d. 1849)
1827 - William Lewis "Old Tige" Cabell, Brigadier General (Confederate Army)
1831 - William Joseph Westbrook, composer
1833 - Robert Lawson, New Zealand architect (d. 1902)
1834 - Ludovic Halévy, French playwright (d. 1908)
1838 - William Hugh Young, Brigadier General (Confederate Army), died in 1901
1843 - Nikolay Nikolayevich Lodizhensky, composer
1846 - Nikola Pasic, Serbian nationalist/premier (1891..1926)
1848 - John Goff, Irish lawyer (d. 1924)
1852 - Eugène-Anatole Demarçay, French chemist (d. 1904)
1853 - Hans Koessler, composer
1854 - James Frazer, Britain, anthropologist/author (The Golden Bough)
1862 - Snitz Edwards, Hungary, actor (College, Phantom of the Opera)
1863 - Aleko Konstantinov, Bulgarian writer (To Chicago & Back)
1863 - Pierre de Coubertin, France, baron (revived Olympic games)
1864 - Alfred Stieglitz, US photographer/art dealer (Camera Work)
1865 - Giuseppe Ferrata, composer
1867 - Charles Edward Montague, English author/critic (Fiery Particles)
1867 - Lew Fields, comedian (of Weber & Fields)
1868 - Snitz Edwards, American actor (d. 1937)
1873 - Mariano Azuela, Mexico, novelist (The Flies, The Bosses)
1874 - Hugo Leichtentritt, composer
1874 - Gustave Whitehead, German inventor (d. 1927)
1874 - Frank Knox, American Secretary of the Navy (d. 1944)
1875 - Charles Rist, French economist
1875 - N F Druce, cricketer (5 Tests for England v Australia 1897-98)
1876 - Johan C Altorf, sculptor (October 3rd monument)
1876 - Harriet Brooks, Canadian physicist (d. 1933)
1878 - Edwin Franko Goldman, composer
1878 - Agner Krarup Erlang, Danish scientist and engineer (d. 1929)
1879 - Edward M Forster, England, novelist (Howards End, Passage to India)
1879 - Emile Argand, Swiss geologist (Dekbladen Theory)
1879 - Ernest Jones, British psychoanalyst (Life & Work of Sigmund Freud)
1879 - William Fox, US film pioneer (Nickelodeon)
1880 - Edie Martin, London England, actress (Titfield Thunderbolt)
1880 - Shalom Asch, Poland, yiddish writer (Motke Ganev)
1881 - Carry van Bridges, [de Haan], Dutch author (Heleen, Eva)
1881 - Vajiravudh, King of Thailand (d. 1925)
1882 - W C Wendelaar, mayor of Alkmaar (1919-34)/Dutch MP (VVD)
1883 - Federigo Tozzi, Italian writer/journalist (La Torre, Tre Croci)
1883 - [Hei]ko E Arnoldi, Dutch actor (3 Drops of Water)/theater director
1885 - Roland Diggle, composer
1887 - Wilhelm Canaris, German admiral/head German military intelligence
1888 - John Garand, American inventor (d. 1974)
1889 - Alexander Smallens, St Petersburg, Russia, conductor
1889 - Charles Bickford, Cambridge Massachusetts, actor (John-The Virginian)
1889 - Tadeusz Jarecki, composer
1889 - Tom Dugan, Dublin Ireland, actor (Circus Clown, Drag, Skyway)
1890 - Florence Lawrence, Hamilton Ont, silent screen actress (Confidence)
1890 - Anton Melik, Slovenian geographer (d. 1966)
1891 - Frank Pettingell, Liverpool England, actor (Gaslight, Goose Steps Out)
1892 - Artur Rodzinski, Spalato, Dalmatia, Poland, conductor/composer
1892 - Manuel Roxas y Acuna, 1st president Philippines
1892 - Miklos Radnai, composer
1894 - Shitsu Nakano, Japanese supercentenarian (d. 2007)
1894 - Satyendra Nath Bose, Indian mathematician (d. 1974)
First Director of the FBI J. Edgar HooverFirst Director of the FBI J. Edgar Hoover (1895) 1895 - J. Edgar Hoover, Washington, D.C., first Director of the Federal Bureau of Investigation (1924-72)
1895 - Nathaniel Shilkret, NYC, conductor
1896 - Maurice Jacobson, composer
1896 - Teinosuke Kinugasa, Japans actor/director (Jujiro, Jigoku-mon)
1896 - Yitzhak Edel, composer
1897 - Walter Greaza, St Paul Minn, actor (Martin Kane Private Eye)
1898 - George van Derton, Belgian racer (won 500 race)
1898 - Viktor Ullmann, opera composer (Der Kaiser von Atlantis)
1899 - Juozas Tallat-Kelpsa, composer
1899 - Lev V Kuleshov, Russian director/theorist (Po Zakonu)
1899 - Raymond Loucheur, composer
1900 - Hubert van Doorne, Dutch auto manufacturer (DAF)
1900 - William Haines, Staunton VA, actor (Fast Life, Little Annie Rooney)
1900 - Xavier Cugat, Barcelona Spain, bandleader (married Abbe Lane, Charo)
1900 - Chiune Sugihara, Japanese diplomat (d. 1986)
1901 - Christine WI Wittewaall van Stoetwegen, Dutch MP (CDD)
1902 - Buster Nupen, cricketer (1-eyed South African quick, great on matting)
1902 - Dimiter Nenov, composer
1904 - Fazal Ilahi Chaudhry, Pakistani politician (d. 1982)
1904 - Ethan Allen, American baseball player (d. 1993)
1905 - Melvin Price, (Rep-D-IL, 1945- )
1905 - Stanisław Mazur, Polish mathematician (d. 1981)
1905 - Kamatari Fujiwara, Japanese actor (d. 1985)
1906 - Frank Stack, Canada, speed skater (Olympic-bronze-1932)
1906 - Giovanni D'Anzi, Italian songwriter (d. 1974)
1907 - Erich Schmid, composer
1908 - Kinue Hitoma, Japan, 800m runner (Oly-silver-1928)
1909 - Barry Goldwater, (Sen-R-Az, 1953-65, 69- )/Pres candidate (R) 1964)
1909 - D D Hindlekar, cricketer (Indian batsman & wicket-keeper 1936-46)
1909 - Dana Andrews, Collins Miss, actor (Battle of the Bulge, Laura)
1909 - Stepan Bandera, Ukrainian nationalist leader (d. 1959)
1910 - Russ Bender, actor/writer (Amazing Colossal Man, Space Monster)
1911 - Endre Szervanszky, composer [or Dec 27]
Baseball Player Hank GreenbergBaseball Player Hank Greenberg (1911) 1911 - Hank Greenberg, Hall-of-Fame 1st baseman (Detroit Tiger)
1912 - Kim Philby, British spy/Soviet mole
1912 - Victor Reuther, Wheeling WV, labor leader
1912 - Boris Vladimirovich Gnedenko, Russian mathematician (d. 1995)
1913 - Eliot Janeway, financial writer (Economics of Chaos)
1914 - Noor Inayat Khan, Indian princess and SOE agent (d. 1944)
1915 - Francois Bondy, writer
1915 - Lewis Bingham Keeble, town planner
1916 - Earl Wrightson, Balt Md, singer (Paul Whiteman's Goodyear Revue)
1917 - Jule Gregory Charney, American meteorologist (d. 1981)
1917 - Albert Mol, Dutch actor (d. 2004)
1918 - Willy den Ouden, Dutch swimmer, (WR 100m, 1:04.06)
1918 - Patrick Anthony Porteous, Scottish Victoria Cross recipient (d. 2000)
1919 - Bernard Drukker, Dutch organist/pianist/orchestra leader (Devil's Wheel)
1919 - Carole Landis, Fairchild WI, actress (One Million BC, Topper Returns)
Novelist J. D. SalingerNovelist J. D. Salinger (1919) 1919 - J[erome] D[avid] Salinger, NYC, novelist (Catcher in the Rye)
1919 - Rocky Graziano, New York City, US boxer (Middleweight champ) and entertainer (Pantomime Quiz, Miami Undercover)
1920 - Elisabeth Andersen, [Anna de Bruyn], Dutch actress (Yerma, Titania)
1920 - Roger Peacock, writer
1920 - Virgilio Savona, Italian singer (Quartetto Cetra)
1921 - Alain Mimoun O'Kacha, Algerian/French cross country (Oly-gold-1956), (d. 2013)
1921 - Ismail al-Faruqi, Palestinian philosopher (d. 1986)
1922 - Ernest F Hollings, (Sen-D-SC, 1966- )
1923 - Chalmers Goodlin, US test pilot (XS-1)
1923 - Milton Jackson, US, vibraphonist (Milt of Bags)
1923 - Daniel Gorenstein, American mathematician (d. 1992)
1924 - Roberts Blossom, American actor and poet
1925 - George Conner, NFL tackle, linebacker (Chicago Bears)
1925 - Valentina Cortesa, Milan Italy, actress (Kidnap Syndicate)
1925 - Matthew "Stymie" Beard, American actor (d. 1981)
1925 - Raymond Pellegrin, French actor
1926 - Claire Polin [Schaff], composer flautist/musicologist
1926 - Richard Verreau, French-Canadian tenor (d. 2005)
1927 - Barbara Baxley, Stockton CA, actress (Norma Rae, Countdown)
1927 - Juliusz Luciuk, composer
1927 - Yuri Grigorovich, Leningrad, choreographer
1927 - Doak Walker, American football star (d. 1998)
1927 - Calum MacKay, Canadian hockey player (d. 2001)
1927 - Maurice Béjart, French choreographer (d. 2007)
1927 - Pat Heywood, Scottish actress
Economist Vernon L. SmithEconomist Vernon L. Smith (1927) 1927 - Vernon L. Smith, American economist (Nobel Memorial Prize in Economic Sciences)
1928 - Ernest R Tidyman, Ohio, novelist/screenwriter (French Connection)
1928 - Khan Mohammad, cricketer (Paki fast-med bowler, 54 wkts in 13 Tests)
1929 - Holling Gustav Vapor, character on Northern Exposure
1930 - Gaafar Muhammad Nimeiry, premier/president (Sudan)
1930 - Ty Hardin, NYC, actor (Riptide, Bronco)
1930 - Werner Heiden, composer
1930 - Frederick Wiseman, Boston, Massachusetts, documentary filmmaker
1931 - Carel Brons, composer
1931 - Siddig El Nigoumi, ceramicist
1932 - Arnfried G D P, Dutch manufacturer (breadcrumbs)/drugs dealer
1932 - Jackie Parker, American football player (d. 2006)
1933 - Anders Bo Leif Linde, composer
1933 - James A Abrahamson, USAF/astronaut
1933 - Joe Orton, England, actor/dramatist (Prick Up Your Ears) (d. 1967)
1933 - Frederick Lowy, Canadian educator
1933 - Norman Yemm, Australian actor
1935 - Harold Martina, Netherland Antilles, pianist/conductor
1935 - Valentin Nikolaevich N Benderov, Russia, cosmonaut
1935 - B. Kliban, American cartoonist (d. 1990)
1936 - Eve Queler, NYC, conductor
1936 - Willye B White, US jumper (Olympics-silver-1956)
1936 - James Sinegal, American businessman
1937 - Adam Wiśniewski-Snerg, Polish author (d. 1995)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą