Gimimo diena ir kortos

Gimimo diena ir kortos

2013 m. gruodžio 29 d., sekmadienis

Gruodžio 29 dieną gimusių korta

MEILĖS RYŠIŲ KORTA


ČIRVŲ DVIAKĖS ASMENYBĖS APIBŪDINIMAS

Priklausydama ypatingai pusiau fiksuotų kortų šeimai, čirvų dviakė turi karminį sielos dvynį - kryžių tūzą. Su šia korta ją sieja daug bendrų bruožų. Būdama pusiau fiksuota, ji turi stiprią valią - šie žmonės aiškiai žino savo gyvenimo kelią ir nepasiduos niekieno įtikinėjimams.
Jų protiniai sugebėjimai puikūs, o įgimtas nepasotinamas smalsumas skatina juos intelektualiai tobulėti. Vis dėlto šie žmonės niekada per daug nenutolsta nuo jų asmenybę nusakančios kortos esmės - „įsimylėjėlių". Jiems reikia artimo žmogaus, o jų meilės ir santuokos idealai labai aukšti, kartais net nerealistiški. Jie labiau linkę gyventi su partneriu nei vieni, tačiau visos savo meilės bei atsidavimo bet kam nedovanos - jie pasiryžę laukti tiek, kiek reikės, kol pasirodys tinkamas žmogus. Tačiau kartais šie asmenys ima vengti taip trokštamo dalyko - šitai nutinka tada, kai trapūs jų meilės idealai sudūžta į tikrovės uolas. Jiems būtina rasti vidurį tarp išaukštintos, dvasinės meilės ilgesio ir mūsų pasaulio kasdienybės, kuri neretai nedera su čirvų dviakės puoselėjamomis gležnomis meilės svajonėmis. Labai pravartu tada šiems žmonėms būtų pradėti praktiškiau žiūrėti į meilę.
Čirvų dviakės gyvenimo kelias gana sėkmingas. Ypač tai pasakytina apie piniginius bei verslo reikalus. Vis dėlto pastarojoje srityje šie žmonės turėtų būti atsargūs. Norėdami išvengti nesklandumų, tardamiesi dėl finansų jie turėtų būti labai konkretūs: visas detales reikia aiškiai aptarti. Patinka jiems tai ar ne, tačiau partnerystę jie beveik visada susieja su verslu ir čia reikia būti labai atidiems. Meilę ir verslą reikėtų derinti atsargiai, nes čirvų dviakės turi polinkį balsu neišsakyti svarbių lūkesčių.
Dažnai likimas čirvų dviakės suveda su turtingais, valdžią savo rankose turinčiais žmonėmis. Tokia bendrija joms, beje, patinka. Retkarčiais jos išsigąsta, kad pristigs pinigų, o tai gali neigiamai paveikti jų sveikatą bei gerovę apskritai. Metafizinių dalykų studijos visada padės rasti teisingesnį sprendimą, leis jausti daugiau pasitenkinimo. Daug čirvų dviakių turi aiškiaregiškų sugebėjimų, kuriuos jos gali panaudoti pokštaudamos, o gali iš to net gyventi. Bet būdami Ožiaragiai, šie žmonės paprastai yra per daug praktiški, per daug griežti sau ir kitiems.

KAI KURIE ČIRVŲ DVIAKĖS MEILĖS SANTYKIŲ YPATUMAI

Čirvų dviakė - tai korta, kuriai tiesiog būtina turėti antrąją pusę. Juk ji galų gale yra meilės ryšių korta. Panašiai kaip kryžių tūzai, šie žmonės paprastai rinksis „bet kokį“ partnerį, užuot buvę vieni. Vis dėlto pasitaiko, kad po patirtų nuoskaudų ar sudužusių svajonių jie neigia šį meilės poreikį. Į meilę šie asmenys žvelgia per intelekto prizmę ir per tiesioginę patirtį mokosi, kaip suderinti asmenines sampratas ir juos supančią tikrovę. Taip pat jiems nederėtų duoti visiškos laisvės aistroms - šių žmonių laukia išbandymai, susiję su tuo, kaip jie siekia asmeninių malonumų, ar nepamina kitų asmenų teisių.

RYŠIŲ TARP ASMENYBĖS KORTŲ BENDRYBĖS

Moteriškos lyties čirvų dviakės dažnai traukia būgnų rūšies vyrai, ypač jei jie turtingi, jei jiems sekasi. Taip pat jos yra geros sutuoktinės čirvų rūšies vyrams, kuriems jos atrodo labai patrauklios. Be to, šios moterys dažnai palaiko draugiškus ryšius su pikų rūšies vyrais. Vyriškos lyties čirvų dviakės dažniausiai gerai sutaria su kryžių rūšies moterimis.

KARMINIAI SIELOS DVYNIAI

Čirvų dviakė patenka į ypatingą keturių kortų šeimą, kurią paprastai vadiname pusiau fiksuotomis kortomis. Vis dėlto šis pavadinimas ne visai atspindi ypatingus šias kortas siejančius santykius. Pusiau fiksuotos kortos - tai dvi kortų poros, kurios kiekvienais savo gyvenimo metais persikelia iš vienos didžiosios Saulės išklotinės vietos į kitą. Kiekvienais metais čirvų dviakė apsikeičia vietomis su kryžių tūzu. Taip pat elgiasi ir kita pora - būgnų septynakė ir čirvų devynakė. Tokių mainų nepastebėsime tarp jokių kitų malkos kortų. Tačiau įdomiausia yra tai, kaip šios dvi kortų poros yra susijusios tarpusavyje. Čirvų dviakė ir kryžių tūzas yra tokie panašūs, kad jų savybes atskirti išties sudėtinga. Vienos iš jų gyvenimo kelio kortų interpretacija tiks kitai. Taip pat yra ir su būgnų septynake bei čirvų devynake - kita karminių sielos dvynių pora. Šios kortos yra tarytum sielos draugės. Bet tai dar nereiškia, kad rasime labai daug čirvų dviakių, susituokusių su kryžių tūzu. Be to, nėra labai lengva rasti žmogų, kurio gimimo korta būtų čirvų dviakė, nes ši korta valdo tik vieną dieną metuose - gruodžio 29-ąją. Vis dėlto tiesiog stulbina, kaip dažnai kryžių tūzas tokiam žmogui yra tėvas arba motina, vienas iš senelių, brolių ar seserų, mylimasis ar artimas draugas.
Šių dviejų kortų susitikimas prilygsta bet kokių kitų žmonių, kurių gimimo kortos sutampa ar kurie gimę tą pačią dieną, susitikimui. Jie išties gali jausti abipusę vienybę ir artumą. Jei likimas šiuos žmones suveda kaip mylimuosius, šiuos santykius būtų galima vadinti išsipildžiusią svajone. Tačiau karminių sielos dvynių santykiai taip pat gali būti susiję su tam tikromis skolomis ar nebaigtais reikalais iš ankstesnio gyvenimo, kuriuos reikia išspręsti. Nusakyti šios skolos pobūdį ar tai, kuris partneris šiame sandoryje bus duodantis, o kuris gaunantis, - neįmanoma. Šiaip ar taip, pastebime, kad čirvų dviakės likimas daug dažniau persipina su kryžių tūzo likimu, nei galėtų būti pagal tikimybių teoriją. Taip pat mes žinome, kad šios dvi kortos keičia viena kitą gyvenimo ir dvasios išklotinėse. Vien iš šių faktų galima suprasti, kad egzistuoja svarios šių žmonių susitikimo priežastys ir kad jų santykiai abiem jiems yra be galo svarbūs.

ČIRVŲ DVIAKĖS

Šventės

·                    Vakarų krikščionybėje – penktoji Kalėdų dieną.

Vardadieniai

Tomas – Gentvainas – Gaja – Teofilė
Gimimo dienos
·                    1866 m. – Povilas Januševičius, Lietuvos kunigas, kalbininkas (m. 1948 m.).
·                    1879 m. – Teresė Kubilinskaitė, pedagogė, visuomenės veikėja (m. 1926 m.).
·                    1884 m. – Ansas Baltris (Jaunesnysis), Mažosios Lietuvos visuomenės veikėjas, evangelikų liuteronų sakytojas, vėliau kunigas (m. 1954 m.).
·                    1888 m. – Stasys Audėjus, lietuvių dainininkas (bosas) (m. 1958 m.).
·                    1895 m. – Antanas Matulaitis, Lietuvos kariuomenės karininkas, valstybės veikėjas (m. 1920 m.).
·                    1901 m. – Jonas Pyragius, Lietuvos karinis ir sporto veikėjas, aviacijos majoras, sklandytojas (m. 1975 m.).
·                    1906 m. – Vladas Adomavičius, violončelininkas, architektas, chorvedys, kompozitorius (m. 1961 m.).
·                    1919 m. – Nachmanas Dušanskis, TSRS valstybės saugumo Lietuvoje veikėjas.[1] (m. 2008 m.).
·                    1941 m. – Jaronimas Tomas Janulaitis, Lietuvos ir Vilkaviškio rajono ūkio, politinis bei visuomenės veikėjas.
·                    1948 m. – Viktoras Ševaldinas, energetikas, Lietuvos ekonomikos ir politinis veikėjas.
·                    1956 m.:
·                                Gintaras Martinionis, Lietuvos dailininkas keramikas, pedagogas.
·                                Rūta Stuopelienė, Lietuvos inžinierė architektė.
·                    1958 m. – Valmantas Budrys, Lietuvos gydytojas neurologas, biomedicinos mokslų daktaras.
·                    1961 m. – Gintaras Girštautas, Lietuvos ir Rokiškio rajono politinis bei visuomenės veikėjas.
·                    1969 m.:
·                                Linas Dargevičius, Lietuvos ir Raseinių rajono politinis bei visuomenės veikėjas.
·                                Nelė Žilinskienė, Lietuvos šuolininkė į aukštį ir olimpinė rinktinės narė.
·                                Vilmantas Marcinkevičius, vienas žymiausių ir įsimintiniausių XXI amžiaus Lietuvos tapytojų ir kultūros veikėjų.
·                    1990 m. – Tadas Simaitis, Lietuvos futbolininkas, žaidžiantis „Šiaulių“ klube.
Mirtys
·                    1801 m. – Stanislovas Antanas Tiškevičius Logoiskis, Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės bajoras, didikas, Lelijos herbo grafas, Abiejų Tautų Respublikos valstybės ir karinis veikėjas (g. 1727 m.).
·                    1896 m. – Jokūbas Bachrachas, litvakų rabinas ir judaizmo apologetas (g. 1824 m.).
·                    1994 m.:
·                                Alfonsas Keliuotis, poetas, mokytojas[2] (g. 1911 m.).
·                                Rimantas Dugnas, choro dirigentas ir pedagogas (g. 1937 m.).
·                    1996 m. – Liudvikas Strolis, Lietuvos dailininkas, keramikas, lietuviškos keramikos mokyklos kūrėjas (g. 1905 m.).
2008 m. – Vytautas Sirtautas, Lietuvos kalbininkas, poliglotas, vadovėlių autorius, poetas (g. 1921 m.).

Įvykiai

·                    1845  Teksasas tapo 28-ąja JAV valstija;
·                    1891  Tomas Edisonas (Thomas Edison) užpatentavo radiją;
·                    1898  Maskvoje įvyko Antono Čechovo pjesės „Žuvėdra“ premjera;
·                    1911  Sun Jatsenas tapo pirmu Kinijos Respublikos prezidentu;
·                    1993 – vienuolikmetis Robertas Šumanas tapo jauniausiu planetoje, pabuvojusiu abejuose ašigaliuose;
·                    2005  Kazachstanas paskelbė krikščionių ir musulmonų šventes poilsio dienomis.

Gimimo dienos

·                    1709 m. – Jelizaveta Romanova, Rusijos imperatorė 17411762 m (m. 1761 m.).
·                    1800 m. – Čarlzas Goodyear, gumos vulkanizacijos išradėjas[3] (m. 1860 m.).
·                    1808 m. – Endriu Džonsonas, 17-asis Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentas ir 16-asis viceprezidentas. Tuometinis viceprezidentas Džonsonas prezidentu tapo 1865 metais po to, kai buvo nužudytas Abraomas Linkolnas (m. 1875 m.).
·                    1847 m. – Sergejus Andrejevskis, rusų teisininkas, poetas, literatūros kritikas (m. 1918 m.).
·                    1892 m. – Aleksandras Archangelskis, TSRS aviakonstruktorius, technikos mokslų daktaras (1940 m.), nusipelnęs RTFSR mokslo ir technikos veikėjas (1947 m.), Socialistinio darbo didvyris (1947 m.).
·                    1910 m. – Ronaldas Haris Kouzas, JAV ekonomistas, Nobelio ekonomikos premijos laureatas.
·                    1920 m. – Josefa Iloilovatu Uluivuda, Fidžio politikas, kuris du kartus buvo šalies prezidentu. 2009 m. liepos 30 d. Uluivuda pasitraukė iš prezidento posto, o jį šiame poste pakeitė Epeli Nailatikau.
·                    1938 m. – Jon Voight, JAV televizijos ir kino aktorius. Apdovanotas oskaru, auksiniu gaubliu, BAFTA apovanjimu, Kanų kino festivalio apdovanojimu. Daugelio filmų pagrindinis vekėjas, vaidinęs tokias asmenybes kaip popiežius Jonas Paulius II, Franklinas Ruzveltas, Džordžas Vašingtonas, Jurgenas Štropas.
·                    1971 m. – Niclas Alexandersson, buvęs futbolininkas, Švedijos rinktinės narys, žaidęs saugo pozicijoje.
·                    1972 m.:
·                                Jaronimas Blažekas, čekų futbolininkas, Prahos Spartos futbolo komandos vartininkas, antrasis Čekijos rinktinės vartininkas.
·                                Jude Law, anglų aktorius, geriausiai žinomas vaidmenimis, nominuotais Oskarui: Dickie Greenleaf filme „Talentingasis Misteris Riplis“ ir Inman „Šaltajame kalne“.
·                    1977 m. – Katherine (Sian) Moennig, JAV aktorė.
·                    1983 m. – Davi Banda, Malavio futbolininkas, rungtyniaujantis gynėjo pozicijoje. Yra Malavio nacionalinės rinktinės ir Malavio klubo Red Lions žaidėjas.

Mirtys
·                    1605 m. – Džonas Deivisas, anglų jūrininkas, keliautojas. Atrado Falklando salas (1592), ieškojo šiaurės vakarų kelio iš Atlanto į Ramųjį vandenyną, tyrė Šiaurės Amerikos pakrantę, Grenlandijosvakarinius krantus, Labradoro pusiasalio rytinius krantus, išleido kelionių aprašymą The World's Hydrographical Description 1595 (g. 1550 m.).
·                    1772 m. – Ernstas Johanas Bironas, vokiečių bajoras, Rusijos imperatorės Anos Ivanovnos favoritas (g. 1690 m.).
·                    1926 m. – Raineris Marija Rilkė, vienas iškiliausių XX a. vokiečių kalba kūrusių poetų, modernizmo atstovas (g. 1875 m.).
·                    1980 m. – Tim Hardin, amerikiečių muzikantas (g. 1941 m.).
·                    1986 m. – Andrejus Arsenjevičius Tarkovskis, rusų kino režisierius, scenaristas bei aktorius, vienas garsiausių Sovietų Sąjungos režisierių (g. 1932 m.).
·                    2004 m. – Julius Axelrod, 1970 m. Nobelio fiziologijos ir medicinos premijos laureatas[4] (g. 1912 m.).


Populiarių asmenybių gimtadieniai

·         TED DANSON (1947 12 29), aktorius
·         JON VOIGHT (1938 12 29), aktorius
·         MARYTYLER MOORE (1936 12 29), aktorė
·         ED FLANDERS (1934 12 29), aktorius

·         JESSIC ANDREWS (1983 12 29), dainininkė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą